Category
Office
About This Project

Refurbishment of reception, landlord areas & services

 

CLIENT

SSGA

 

LOCATION

5 George’s Dock, Dublin 1

 

SIZE

30,000 sq. ft

 

STATUS

Construction

 

This project is currently on site in the docks and involves the complete upgrade of the building which dates from the mid 90’s in terms of its reception, common parts and services.
The double height reception was dated and unfit for purpose. It’s a very visible corner so we felt the starting point was a statement to the street. We have designed a new curved bronze screen that undulates through the space at first floor level creating a shimmering curtain that hides the upper storey windows on draws the eye upwards. A new lobby space with seating for working and meetings has been created below with a bespoke reception desk at the entrance. The floors and walls are clad in large format stone tiling with bronze detailing throughout. This language has been used in all common parts in the lift lobbies , bathrooms and corridors . All work has been coordinated with tenants in situ and a complicated fire and M&E services upgrade alongside it.