Category
Work
About This Project

Headquarters for Private Investment Fund

 

CLIENT

International Investment Fund

 

LOCATION

George’s Quay Plaza Dublin 2

 

SIZE

6,000 sq. ft

 

STATUS

Complete

 

This project was a follow in terms of design thinking  from our Hibernia Reit headquarters. In Hibernia  we started to look at the working environment in terms of biophilic design and it’s impact in terms of plan layout, finishes, materials and planting used. The brief itself for this project was similar – a contemporary headquarters with a mix of boardroom facilities, small meetings rooms mixed with staff breakout out and office areas. Our starting point again was to create a working environment that is functional but also welcoming and holistic for both the user and the visitor using the principles of biophilic design. We used a plan form that is organic in nature with curved corners and spaces that flow seamlessly from one into the other.The materials used are natural and timeless with an extensive use of timber which is complemented with warm colours, organic materials and soft lighting and planting. The fit out is LEED certified.